ISO 21500 استاندارد ایزو مدیریت پروژه
هر پروژه یک چرخه حیاتی را دنبال می کند که در طی آن فعالیت های مختلفی برای ارائه نتیجه ای که ممکن است یک محصول یا خدمات باشد توسعه می یابد. از این نظر، لازم است اصول و استاندارد لازم مدیریتی رو پروژه ها اجرا شود که فرآیندهای لازم را برای سازماندهی و مدیریت منابع و سایر جنبه ها توسعه دهد تا اطمینان حاصل شود که این نتایج با توجه به شرایط مختلف مانند زمان، دامنه، هزینه ها، کیفیت، خطرات، منابع و رضایت یا منافع مورد انتظار مشتری یا شرکت به دست می آید. از این رو سازمان بین المللی استاندارد جهانی ایزو برای این موضوع استاندارد ایزو 21500 یا همان استاندارد مدیریت پروژه را تعریف نموده که نوین سرت به عنوان معتبر ترین مرکز مشاوره و صدور گواهینامه های ایزو ISO 21500 استاندارد ایزو مدیریت پروژه در ادامه به معرفی بیشتر این گواهی خواهد پرداخت.
ایزو 21500 چیست؟
ایزو 21500 راهنمایی در مورد مفاهیم و فرآیندهای مدیریت پروژه ارائه می دهد که برای عملکرد پروژه ها مهم هستند و بر عملکرد آنها تأثیر دارند. امروز نوین سرت در خدمت شماست تا مفهوم استاندارد مدیریت پروژه و کاربرد عملی در مورد چگونگی ارائه پروژه ها با موفقیت و تضمین آینده ای پایدار را توضیح دهد. ISO 21500 استاندارد ایزو مدیریت پروژه یک روش حرفه ای است که بهترین شیوه های مدیریت پروژه را ترکیب می کند و آنها را به طور جمعی منتقل می کند. همچنین برای هر نوع سازمانی اعم از سازمان های دولتی، خصوصی و غیره برای هر نوع پروژه ای بدون در نظر گرفتن پیچیدگی، اندازه و مدت آن قابل استفاده است.
مزایای استاندارد مدیریت پروژه یا ISO 21500
افراد دارای گواهی ایزو 21500این فرصت را خواهند داشت که از مزایای بسیاری برخوردار شوند، از جمله، اما نه محدود به:
- تسلط بر مهارت های مدیریت پروژه
- بهبود تحویل پروژه
- ارائه فرآیندها و اصول مدیریت پروژه مشترک
- تصمیم گیری شفاف و بهبود یافته
- با ایجاد یک زبان مشترک و فرآیندهای استاندارد به متحد کردن حرفه کمک می کند
- بررسی عملکرد بهتر
- دسترسی بهتر به شغل و درآمد بالاتر
- افزایش عزت نفس
نوین سرت شما را قادر می سازد تا تخصص لازم برای رهبری یک سازمان و تیم خود را برای پیاده سازی، مدیریت و نگهداری پروژه ها بر اساس ISO 21500 استاندارد ایزو مدیریت پروژه به دست آورید. همچنین در طی دوره اخد گواهی ایزو 21500، به کمک مشاورین و کارشناسان این مرکز صدور گواهینامه، دانش جامعی از بهترین شیوه های مدیریت پروژه به دست خواهید آورد تا بتواند به طور مؤثر آنها را در یک سازمان به منظور برنامه ریزی، اجرا، کنترل و بستن پروژه با موفقیت در حین تحقق اهداف پروژه به کار گیرید. با اخذ گواهی ایزو 21500، شما قادر خواهید بود نشان دهید که شما و سازمانتان توانایی ها و شایستگی های حرفه ای برای رهبری و مدیریت موثر اجرای پروژه ها را دارید.
ایزو 21500 برای چه افرادی مفید است؟
ISO 21500 ممکن است برای ذینفعان مختلف استفاده شود:
- حامیان پروژه و مدیریت اجرایی، برای درک اصول اولیه مدیریت پروژه برای ارائه پشتیبانی و جهت دهی بهتر به پروژه ها؛
- مدیران پروژه، تیمهای مدیریت پروژه و اعضای تیم پروژه، برای داشتن زبان و ساختار مشترک در هنگام استفاده از روشها، ابزارها و تکنیکهای مختلف PM؛
- توسعه دهندگان استانداردها و روش ها، برای توسعه استانداردهای PM و روش هایی که در سطح اصلی سازگار هستند.
چرا داشتن گواهی ایزو 21500 برای شما مهم است؟
گواهی نامه ایزو 21500 شما را به سمت پیشرفت های قابل توجه پروژه راهنمایی می کند و پروژه را قادر می سازد تا در محدودیت های بودجه و زمان تکمیل شود و در عین حال از حداقل وقفه در بقیه عملیات تجاری اطمینان حاصل شود. همچنین سازمان ها را قادر می سازد تا تمامی الزامات مدیریت پروژه را برآورده کرده و احتمال شکست پروژه را به حداقل برسانند.
دریافت گواهینامه ایزو ISO 21500 استاندارد ایزو مدیریت پروژه به شما کمک می کند تا به اندازه کافی برنامه ریزی، مدیریت و نظارت بر پیشرفت یک پروژه داشته باشید، در عین حال، شما را به مهارت های اساسی برای تخصیص صحیح زمان مورد نیاز برای اتمام کارها و رعایت ضرب الاجل مجهز می کند. مهمتر از همه، این متدولوژی مبتنی بر بهترین شیوه ها، دانش و دستورالعمل هایی را در اختیار شما قرار می دهد که چگونه نتایج را به طور مؤثر مستند کنید.
این گواهینامه ثابت می کند که شما دارای مهارت های لازم برای رهبری پروژه و مدیریت موثر یک تیم هستید. این گواهینامه به شما کمک می کند فرصت های شغلی و مهارت های تیم سازی خود را رشد دهید و به سطح تعهد بیشتری با اعضای تیم خود برسید. همچنین سبب می شود تا برای تعریف منابع مناسب مورد نیاز برای تحویل پروژه ها به موقع و با بودجه، اعتماد به نفس و شایستگی بیشتری داشته باشید.
اهداف ایزو 21500
- هماهنگی و سازگاری بین ایزو ۲۱۵۰۰ و دیگر استانداردها
- پیاده سازی مفاهیم، فرایندها، ابزارها و تکنیکهای مورد استفاده در مدیریت پروژهها
- تفسیر مفاهیم و فرایندهای ایزو ۲۱۵۰۰ یک سازمان
- به دست آوردن تخصص لازم برای پشتیبانی از یک سازمان جهت اجرا و مدیریت پروژهها، براساس بهترین روشها
- توانایی مدیریت پروژهها
مطابقت با ISO 21500
انطباق با ISO 21500 استاندارد ایزو مدیریت پروژه به شما در برنامه ریزی، مدیریت و نظارت بر پیشرفت یک پروژه کمک می کند. بر اساس بهترین شیوهها، دستورالعملهایی را در مورد نحوه مستندسازی و هدایت نتایج ارائه میدهد. شرکتی که از ISO 21500 پیروی می کند ثابت می کند که دارای مهارت ها و فرآیندهای لازم برای رهبری موثر پروژه ها است.
ISO 21500 در سطح جهانی به رسمیت شناخته شده است و دارای یک زبان مشترک است که درک آن در سراسر مرزهای کشور آسان است.
فرقی نمیکند که شما یک مدیر اجرایی با علاقه خاصی به گرفتن گرایش مدیریت پورتفولیو و مدیریت پروژه سازمانی باشید، مدیر پروژه میخواهد مدیریت یک پروژه را بهبود بخشد. در سطح بالایی، ISO 21500 همه این جنبه ها را پوشش می دهد. این امر به ایجاد ثبات در مدیریت پروژه در سراسر سازمان کمک خواهد کرد.
این سند مختصر و اظهارات آن بسیار واضح و قابل درک است. در یک اقتصاد جهانی رو به رشد، پروژه های بین المللی را می توان برای همه متخصصان پروژه استاندارد کرد.
بلوغ سازمانی با ایزو 21500
بلوغ سازمانی را می توان به عنوان مراحلی تعریف کرد که از طریق آنها پیشرفت سازمان اندازه گیری می شود. به طور معمول، شرکت ها فرآیندها، استراتژی و تصمیم گیری خود را پیاده سازی، تکامل و بهبود می بخشند.
- در سطح 1 فرآیندها موقتی و گاه بی نظم هستند. سازمان محیط پایداری برای پشتیبانی از قابلیت عملکردی فراهم نمی کند و موفقیت ممکن است به تلاش فردی بستگی داشته باشد.
- در سطح 2 عملکردهای مربوطه مدیریت می شوند. فرآیند کلی مبتنی بر چرخه عمر تضمین میکند که رویهها در زمان استرس حفظ میشوند و پیشرفت در نقاط مشخص برای مدیریت قابل مشاهده است.
- در سطح 3 توابع به قابلیت مدیریت می شوند. پروژهها، برنامهها یا پورتفولیوها دارای رویههای عملکردی هستند و آنها را در یک مجموعه متمرکز از فرآیندهای مبتنی بر چرخه حیات انجام میدهند. سازمان به دنبال بهبود فرآیندها و رویه ها است.
- در سطح 4 پروژه ها و برنامه ها از نظر کمی مدیریت می شوند. معیارهای عملکرد ارزیابی شده و برای کنترل عملکرد آینده استفاده می شود. کیفیت و عملکرد در شرایط آماری درک می شود.
- در سطح 5 یک سازمان بهینه است زیرا بهبود مستمر فرآیند با بازخورد کمی از فرآیند حاصل می شود که شامل ایده ها و فناوری های نوآورانه است.
علت اخذ ISO 21500 استاندارد ایزو مدیریت پروژه
اکثر سازمان ها برای رسیدن به بلوغ سطح 3 تلاش می کنند. این نشان دهنده یک سازمان موثر است که در آن هزینه های بیش از حد کمی وجود دارد، پیش بینی پذیری بیشتر در دستیابی به اهداف و تحویل پروژه قوی تر است. با انطباق باISO 21500 استاندارد ایزو مدیریت پروژه، بلوغ سازمانی در مدیریت پروژه این پتانسیل را دارد که به سطح بعدی هدایت شود.
شرکت های مستقل کوچکتر می توانند تأیید کنند که با دستورالعمل های ایزو 21500 مطابقت دارند. آنها نشان می دهند که در مفاهیم مدیریت پروژه، فرآیندها و غیره مهارت دارند و در مورد تجارت مدیریت پروژه جدی هستند.
با رعایت استاندارد ISO 21500 هنگام مناقصه برای پروژه های جدید.، مشتری احتمالی اطمینان حاصل می کند که شما به یک استاندارد معتبر پایبند هستید. در صورتی که رقیب شما از ISO 21500 استاندارد ایزو مدیریت پروژه پیروی نمی کند،. زمانی که شما در حال ارائه پیشنهاد هستید.، می توانید یک رقیب اساسی در بازار باشید.
ارتباط ایزو 21500 با دیگر استانداردهای ایزو.
- اخذ ایزو 21500 طوری طراحی شده است تا با استانداردهای بین المللی دیگری نظیر موارد زیر ارتباط داشته باشد:.
- ایزو 10006: سیستم های مدیریت کیفیت، رهنمودهای مدیریت کیفیت در پروژه ها،.
- استاندارد ایزو 10007: سیستم های مدیریت کیفیت دستورالعمل های مدیریت پیکربندی،.
- نمونه ایزو 31000: مدیریت ریسک – اصول و دستورالعمل ها.
- و برخی از استانداردهای خاص در بخش هایی مانند صنعت هوا فضا و فناوری اطلاعات.
لازم به ذکر است که سازمان های استاندارد .دیگر شامل موسسه مدیریت پروژه (PMI)، انجمن مدیریت پروژه (APM) و غیره با ISO همکاری می کنند تا اطمینان حاصل شود استانداردهای آنها با سری ایزو 21500 مطابقت دارند.
مراحل و الزامات اجرای مدیریت پروژه ایزو 21500..
- اولین قدم بزرگ شروع پروژه است که باید به طور کلی از طریق یک منشور پروژه رسمی شود. که در خدمت شناسایی و تعریف مسئولیت ها و اختیارات مورد نیاز برای مدیریت پروژه. و همچنین شناسایی نیازهای تجاری، اهداف، نتایج مورد انتظار است. و جنبه های اقتصادی پروژه. همچنین مهم است. که ذینفعان را شناسایی کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که همه افراد درگیر از جمله نیازها و انتظارات آنها را در نظر خواهیم گرفت.
- مرحله دوم برنامه ریزی است که بر توسعه یک رویکرد دقیق با هدف مدیریت .هر جنبه از پروژه و همچنین ایجاد خطوط پایه برای اجرا و اندازه گیری عملکرد تمرکز دارد.
- گام سوم بر انجام فعالیت های مدیریت پروژه و حمایت از ایجاد محصولات تحویلی پروژه،. بر اساس طرح پروژه که حاصل مرحله قبل است، تمرکز دارد.
- مرحله چهارم بر نظارت و کنترل عملکرد پروژه،. بر اساس برنامهریزی و خطوط پایه برای تعیین انحرافات، انجام اقدامات پیشگیرانه یا اصلاحی و تعیین الزامات تغییر مورد نیاز برای اجرای پروژه تمرکز دارد.
- در نهایت، مرحله پنجم بر تعیین اینکه آیا پروژه کار را تکمیل کرده است،. نتیجه مورد نظر را ایجاد کرده است یا خیر، و سپس مستندسازی درس های آموخته شده برای بررسی بیشتر در صورت لزوم، تمرکز دارد.
جمع بندی
ایزو 21500 خواه برای بهبود چشم انداز شغلی خود..، مطابقت با استانداردهای بین المللی یا هدایت عملکرد پروژه سازمانی به سطح بالاتر باشد. این گواهی در سطح بین المللی.، یک زبان مشترک و اصول و فرآیندهای مدیریت پروژه جهانی را ارائه می دهد و می تواند افزایش رضایت مشتری، بهبود رشد و توسعه در یک تیم و مزیت رقابتی را ارائه دهد!.
گواهی نوین سرت به عنوان تعهدی برای به حداکثر رساندن پایداری. در طول چرخه عمر پروژه ارائه می شود. هدف آن بهبود تولید و تحویل کالا و خدمات و همچنین مدیریت .پروژه با در نظر گرفتن اثرات زیست محیطی حفاظت از محیط زیست با استفاده از استانداردهای قابل اندازه گیری است.
این گواهینامه به مدیران پروژه اعطا می شود. که استانداردهای اجرای پروژه از جمله صلاحیت فنی در پایداری و همچنین مدیریت حرفه ای پروژه را رعایت کرده باشند.
مدیریت پروژه پایدار ابتکاری است که باعث کاهش تخریب محیط زیست از دست رشد اقتصادی شرکت می شود.
مطالعه مطالب زیر برای شما مفید خواهد بود :
روش گواهینامه ایزو معتبر
اخذ گواهینامه CE معتبر
انواع گواهینامه HSE معتبر
مدلهای گواهینامه آموزشی معتبر
مشاوره رایگان گواهینامه
نوین سرت به عنوان اولین مرکز مشاوره و صدورگواهینامه،. استاندارد جدید ISO 21500 استاندارد ایزو مدیریت پروژه را در رابطه با استاندارد مدیریت پروژه (استانداردی که به خودی خود قابل تأیید نیست) در خود جای داده است. برای اخذ گواهی نامه ایزو 21500 خود همین حالا می توانید. با مشاورین و کارشناسان مجرب ما در ارتباط باشید و راهنمایی های لازم را دریافت نمائید.
One Response
اخذ استاندارد مدیریت پروژه یا ISO 21500 چه مدت زمانی طول می کشد ؟