مرکز نوین سرت ارائه دهنده انواع گواهینامه ایزو ، CE، HSE

ایزو 22000 (سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی )

4.8/5 - (81 امتیاز)

ایزو 22000 ISO ( استاندارد ایزو ویژه مواد غذایی )

برای اطمینان از ایمنی محصولات غذایی و کاهش خطرات ناشی از قرار گرفتن مصرف کنندگان در معرض مواد غذایی آلوده یا ناایمن، تولیدکنندگان مواد غذایی نیاز به برنامه های کنترل کیفیت داخلی دارند. این برنامه‌ها همچنین تامین‌کنندگان خود را ملزم می‌کنند تا مطابقت با الزامات، پروتکل‌ها و روش‌های آزمایش استانداردهای ایمنی مواد غذایی را نشان دهند. بنابراین، هر کسب و کاری در زنجیره تامین مواد غذایی باید یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی مناسب ایجاد کند. به این سیستم مدیریتی، استاندارد ایزو مواد غذایی یا ایزو  22000 ISO ( استاندارد ایزو ویژه مواد غذایی ) گفته می شود. اگر این گواهینامه برای کسب و کار شما مفید است تا انتهای مطلب با نوین سرت همراه باشید.

ایزو  22000 چیست؟

ایزو  22000 ISO ( استاندارد ایزو ویژه مواد غذایی ) یک استاندارد بین المللی می باشد که ایمنی زنجیره تامین مواد غذایی را در سراسر جهان تضمین می کند و سازمان ها را قادر می سازد توانایی خود را در کنترل خطرات ایمنی مواد غذایی و اطمینان از ایمن بودن غذا برای مصرف کنندگان نشان دهند.

این استاندارد برای همه سازمان ها با هر اندازه ای در زنجیره غذایی قابل اجرا است و در سراسر جهان توسط ذینفعانی مانند تنظیم کننده ها، تولیدکنندگان اولیه، تولید کنندگان و بسته بندی مواد غذایی، خرده فروشان و مصرف کنندگان به رسمیت شناخته است.

ایزو 22000 ISO ( استاندارد ایزو ویژه مواد غذایی )نشان می دهد که سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی قوی و موثر وجود دارد و می تواند به عنوان اولین گام برای برآورده کردن الزامات طرح های به رسمیت شناخته توسط ابتکار جهانی ایمنی غذا (GFSI) مورد استفاده قرار گیرد.

از آنجایی که گواهی ایزو 22000 ISO ( استاندارد ایزو ویژه مواد غذایی ) جزو الزامات FSMS ها می باشد، می تواند نیازهای سازمانی را برای نشان دادن توانایی خود در مدیریت ایمنی مواد غذایی برآورده کند و فرصت های جدیدی را برای ورود به بازارهای جهانی باز کند. این استاندارد مزایای زیادی دارد.

مزایای گواهی نامه ایزو  22000 ISO ( استاندارد ایزو ویژه مواد غذایی ) چیست؟

این استاندارد غذایی مزایای زیادی را با خود به همراه دارد که در زیر برخی آنها قابل رویت می باشد:

  • ایزو 22000 ISO ( استاندارد ایزو ویژه مواد غذایی ) اکثر نیازهای استانداردهای ایمنی مواد غذایی خرده فروش فعلی را شامل می شود.
  • ایزو 22000 پتانسیل هماهنگ سازی استانداردهای ملی مواد غذایی را فراهم می کند.
  • این گواهی نامه برای هر سازمانی در زنجیره تامین مواد غذایی بین المللی قابل اجرا است.
  • سیستم یک استاندارد بین المللی واقعا موثر به شمار می رود.
  • این سیستم بیشتر برای رگولاتورها مناسب است.
  • تعهد سازمان نسبت به ایمنی مواد غذایی
  • توسعه سیستم غذایی داخلی برای مدیریت ریسک و خطر
  • کاهش تعهدات قانونی خدمات و محصولات غذایی
  • بازار جهانی بهتر برای صادرات
  • انطباق قانونی با سایر گواهی ها
  • کاهش تعهدات قانونی و بازرسی های انطباق.

اصول استاندارد ISO 22000 چیست؟

  • برنامه نویسی، پیاده سازی، نگهداری و به روز رسانی یک سیستم مدیریت غذای ایمن برای ایمن بودن بر اساس الزامات،
  • نمایش رویه های انطباق الزامات،
  • ارزیابی اجرا و انطباق الزامات ایمنی مواد غذایی در ایزو 22000 ISO ( استاندارد ایزو ویژه مواد غذایی )،
  • حل مشکلات ایمنی مواد غذایی در سیستم های غذایی
  • حصول اطمینان از اجرای الزامات ایمنی مواد غذایی در سازمان،
  • ارزیابی نهایی و گرفتن گواهینامه

لازم به ذکر یکی از پیش نیاز های ایزو 22000 ISO ( استاندارد ایزو ویژه مواد غذایی ) داشتن گواهی HACCP است. البته می توان از این استاندارد به صورت مستقل یا ادغام با سایر استانداردها استفاده کرد. HACCP برای تجزیه و تحلیل خطرات استفاده می شود. علاوه بر این، ایزوخود 22000 پیش نیاز گواهی FSSC 22000 می باشد.

 

گواهی ایزو 22000 ISO ( استاندارد ایزو ویژه مواد غذایی ) برای کشورهای در حال توسعه چه معنایی دارد؟

ISO 22000 استاندارد بین المللی امروزی است و از بسیاری جهات برای مشاغل سودمند به شمار می رود. شرکت هایی که محصولات خود را با پیروی از این قوانین و مشخصات توسعه می دهند، به طور فزاینده ای برای رقابت در بسیاری از بازارهای سراسر جهان آزاد هستند.

 

گواهینامه ایزو 22000 ISO ( استاندارد ایزو ویژه مواد غذایی ) دارای اجماع قوی در سراسر جهان است و به کشورهای در حال توسعه منبعی را ارائه می دهد که نشان دهنده استانداردهای ایمنی مواد غذایی در هر کشور، چه کشورهای توسعه یافته و چه کشورهای در حال توسعه به طور یکسان باشد. چنین استانداردهایی به کشورها این امکان را می دهد که ویژگی های مشخصی از استانداردهای محصول و خدمات آنها برای برآورده کردن انتظارات بازار صادرات داشته باشند. از آنجا که کشورهای در حال توسعه دقیقاً همین هستند، این امر به آنها این توانایی را می دهد که استانداردهای صادرات مواد غذایی را برآورده کنند، که به آنها کمک می کند از هدر دادن منابع در حال حاضر کمیاب جلوگیری کنند.

 

ایزو  22000 ISO ( استاندارد ایزو ویژه مواد غذایی ) چه کمکی به جامعه می کند؟

کیفیت زندگی هر فرد با رعایت موارد زیر از قوانین و مقررات ISO 22000 بهره مند می شود:

 

  • مشاغل با کیفیت بالاتر در صنایع غذایی
  • بهبود استفاده از منابع در سراسر جهان
  • افزایش سود شرکت
  • افزایش بالقوه رشد اقتصادی
  • بیمه مواد غذایی مطمئن تر
  • کاهش نرخ بیماری های ناشی از غذا
  • مستندسازی کارآمدتر از تکنیک ها، روش ها و رویه ها

دولت ها همچنین شاهد مزایای بزرگی مانند دانش علمی و فناوری خواهند بود که به توسعه قوانین بهداشت، ایمنی و محیط زیست کمک می کند. این مزایا همچنین راهی برای آموزش و تنظیم پرسنل مواد غذایی فراهم می کند.

هر کسی که در صنعت غذا فعالیت می کند باید از مزایای ISO 22000 در پردازش، ذخیره سازی، تولید و توزیع محصولات خوراکی آگاه باشد. این سیستم ایمنی و امنیت غذایی برتر را برای شرکت ها فراهم می کند، از کاهش سود جلوگیری می کند و می تواند با سایر استانداردهای سیستم مدیریت مانند ISO 9001 برای حداکثر تأثیر بر کیفیت ترکیب شود.

الزامات ISO22000؟

دانستن اینکه آیا ISO 22000 برای شما و سازمان شما مناسب است یا نه بسیار ساده است: برای هر شرکتی، صرف نظر از اندازه یا مکان، کار می کند. تشریح بهترین روش‌ها در شرکت به شما امکان می‌دهد تا نتایجی را ارائه دهید، اعتماد به نفس را به سراسر هیئت منتقل کنید و ذینفعان و مصرف‌کنندگان را تحت تأثیر قرار دهید.

هنگامی که شیوه های ایمنی مواد غذایی با شکست مواجه می شوند، ممکن است عواقب خطرناک و اغلب بسیار گران قیمتی ایجاد شود. جلوگیری از مشکلات احتمالی قبل از وقوع از طریق اجرای استانداردهای ایمنی مواد غذایی می تواند سازمان را از ، هزینه های وکالت یا حتی مجبور به بستن درهای خود برای همیشه نجات دهد.

این استانداردها امکان شناسایی مسئولیت ها، وظایف و زمان بندی های مرتبط با ایجاد یک طرح پروژه واضح را فراهم می کند. به خاطر داشته باشید که اگر چیزی به درستی کار می کند، تغییر آن منطقی نیست. مزایای ایزو 22000 را به وضوح با کارکنان در میان بگذارید و مطمین باشید که آنها در مورد تغییرات ایجاد گردید در سازمان شما سؤالاتی خواهند داشت. به آنها آموزش دهید که چگونه ایزو 22000 ISO ( استاندارد ایزو ویژه مواد غذایی ) به نفع کارفرمایان، کارمندان و عموم مردم ایجاد گردید است و چگونه تأثیر مثبتی بر موفقیت های کوتاه مدت و بلند مدت شرکت خواهد داشت.

الزامات سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی

یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی (FSMS) سازمان ها را ملزم می کند:

  • درک مسائل خارجی و داخلی و اشخاص ذینفع مربوط به ایمنی مواد غذایی
  • یک خط مشی ایمنی مواد غذایی ایجاد کنید – معمولاً سند یک صفحه ای که تعهد به ایمنی مواد غذایی را اعلام می کند
  • یک تیم ایمنی مواد غذایی را تعیین کنید
  • یک برنامه کنترل خطر ایجاد کنید
  • یک FSMS یا راهنمای مدیریتی تهیه کنید که به طور خلاصه به بندهای ISO 22000 می پردازد
  • اجرای شیوه های ایمنی مواد غذایی برای رسیدگی به برنامه پیش نیاز مربوطه (PRP)
  • توسعه رویه ها، به ویژه برای هر یک از نقاط کنترل بحرانی (CCP) و برنامه های پیش نیاز عملیاتی (OPRP)
  • اجرای ثبت سوابق برای نظارت بر CCP و OPRP
  • توسعه و نظارت بر اهداف و اهداف ایمنی مواد غذایی
  • خطرات و فرصت های ایمنی مواد غذایی را بپذیرید و نیاز به طرح دفاع غذایی و طرح آسیب پذیری تقلب در مواد غذایی را در نظر بگیرید.
  • نظارت بر عملکرد ایمنی مواد غذایی
  • برنامه ریزی واکنش به شرایط اضطراری ایمنی مواد غذایی
  • اطمینان حاصل شود که کارکنان مسئولیت های ایمنی مواد غذایی خود را درک کرده اند.
  • عدم انطباق های ایمنی مواد غذایی را کنترل کنید و برای عدم انطباق های قابل توجه یا تکراری اقدامات اصلاحی فراهم آورید.
  • اطمینان از ارتباطات داخلی و خارجی مسائل ایمنی مواد غذایی
  • اجرای ارزیابی و نظارت بر ارائه دهندگان
  • اجرای راستی آزمایی طرح کنترل خطر و PRP ها
  • انجام ممیزی داخلی سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی
  • اطمینان حاصل کنید که مدیریت ارشد به طور استراتژیک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را بررسی می کند

 

ملزومات مستندسازی:

  • سیاست ایمنی مواد غذایی
  • طرح کنترل خطر
  • FSMS یا راهنمای مدیریت
  • رویه ها
  • طرح بهبود ایمنی غذا (نظارت بر اهداف و اهداف ایمنی مواد غذایی)
  • طرح اضطراری
  • سوابق برای نظارت بر OPRP و CCP
  • ثبت نام برای عدم انطباق و اقدامات اصلاحی.

چرا ایزو 22000 ISO ( استاندارد ایزو ویژه مواد غذایی ) برای شما مهم است؟

همانطور که شرکت‌های صنعت غذا برای رویارویی با چالش‌های قرن بیست و یکم آماده می‌شوند، به مکانیسم‌هایی نیاز خواهند داشت که ایمنی محصولات و خدمات آنها را تضمین کند و باید رضایت و اطمینان مشتری را حفظ و بهبود بخشند. به این ترتیب، این شرکت‌ها برای ایجاد، اجرا، ممیزی و حفظ اقداماتی که ایمنی مواد غذایی را تضمین می‌کنند، به افراد شایسته و با اعتبار و اثبات گردید نیاز دارند.

گواهی ایزو 22000 ISO ( استاندارد ایزو ویژه مواد غذایی ) به رسمیت شناختن رسمی و مستقل شایستگی های حرفه ای شما را تضمین می کند. دوره های آموزشی نوین برای افزایش دانش و درک شما از الزامات ایزو  22000 و بهترین شیوه های ایمنی مواد غذایی طراحی است. به طور خاص، کارشناسان نوین سرت شما را قادر می سازند تا سازمان خود را برای ایجاد، پیاده سازی، نگهداری و بهبود مستمر یک FSMS بر اساس ایزو  22000 کمک، پشتیبانی و راهنمایی کند.

چگونه نوین سرت میتوانید به شما کمک کنید؟

ممیزی بی‌طرفانه ایمنی مواد غذایی که توسط شخص ثالث معتبری مانند حسابرسان مرکز صدور گواهی نوین سرت انجام می‌شود، ارزیابی عینی از اثربخشی سیستم‌ها و رویه‌های کیفیت را برای اطمینان از تولید مواد غذایی و محصولات غذایی ایمن ارائه می‌دهد. نوین سرت برای ممیزی و صدور گواهینامه ایزو 22000 شرکت ها، با همکاری نزدیک با مشتریان برای اطمینان از رعایت الزامات و استانداردها معتبر است.

نوین سرت بیش از 15 سال تجربه در صدور گواهینامه سیستم مدیریت غذا و خوراک دارد و یکی از اولین نهادهای صدور گواهینامه است که در این زمینه فعالیت می کند. شبکه جهانی حسابرسان نوین سرت که برای صدور گواهینامه ایزو  22000معتبر است، این اطمینان را فراهم می کند که یک رویکرد رسمی و ساختاریافته برای دریافت گواهینامه بدون جانبداری اعمال می شود، و تضمین می کند که رویکردهای حسابرسی، صرف نظر از محصول یا کشور تولیدکننده، سازگار هستند. با تجربه عمیق در تست، بازرسی، ممیزی و صدور گواهینامه، نوین سرت به عنوان یک مرکز و نهاد اعتماد در سراسر زنجیره ارزش صنایع غذایی شناخته است.

جمع بندی

از تولید تا مصرف، ایمنی مواد غذایی برای همه مصرف کنندگان بسیار مهم می باشد. آلودگی ناشی از عدم رعایت بهداشت یا استفاده نادرست از مواد غذایی منجر به شیوع بیماری می شود.

در صورتی که تمامی اپراتورهای زنجیره تامین مواد غذایی (مانند تولیدکنندگان مواد غذایی درگیر در تولید، تولید، پردازش، نگهداری، تهیه غذا، ذخیره سازی، بسته بندی، حمل و نقل و بهره برداری از رستوران ها/کافه ها) یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را برای اطمینان از کل مواد غذایی اجرا کنند، زنجیره تامین غذایی محصولات و خدمات غذایی بهداشتی و ایمن در سراسر دنیا بوجود می آمد.

خلاصه

در طول دهه‌های گذشته، آژانس‌های ایمنی مواد غذایی مانند (GFSI) مقرراتی مانند FSSC 22000 را با هدف مشترک بهبود زنجیره‌های تامین مواد غذایی و به طور کلی صنایع غذایی ارائه کرده‌اند. در سال 2005، سازمان بین‌المللی استاندارد، ایزو  22000 را منتشر کرد و بسیاری از عناصر حیاتی از تجزیه و تحلیل خطر و نقطه کنترل بحرانی (HACCP) و برنامه‌های پیش‌نیاز (PRPها) را شامل شد.

از آن زمان، اکثر شرکت ها ایزو  22000 را پذیرفته اند و آن را به عنوان مرجعی برای سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی به رسمیت می شناسند.

نوین سرت به عنوان مرکز مشاوره و صدور گواهینامه، خدمات مشاوره ای به روز و ارزیابی گردید بیشتری را با تمرکز بر استاندارد های ایزو به شما ارائه می دهد. علاوه بر این، نوین سرت از طریق آموزش مدیریت بیشتر منابع، افزایش کارایی، پیشگیری از آلودگی، سازگاری و روابط عمومی خوب، هزینه اضافی را از شما می کاهد. برای دریافت گواهی ایزو شرکت خود با مشاوین متخصص ما تماس حاصل فرمائید و سازمان خود را به سطحی که دوست دارید ببرید.

One Response

  1. مزایای گواهی نامه ایزو 22000 ISO ( استاندارد ایزو ویژه مواد غذایی ) برای شرکت های پخش به چه صورت هست و مستندات ایزو 22000 را خودتان میفرستید ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

گفتگوی آنلاین
Send via WhatsApp