گواهی HACCP – سیستم ایمنی مواد غذایی
برای شرکت هایی که در تولید، پردازش یا حمل و نقل محصولات غذایی فعالیت می کنند، استانداردهای بهداشتی و ایمنی از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو مفهوم HACCPیا سیستم کنترل ایمنی مواد غذایی توسط الزامات نظارتی تعیین شده برای صنایع غذایی در نظر گرفته می شود. امروزه تولید کنندگان مواد غذایی یا کسب و کارهایی که با مواد غذایی سر و کار دارند، بسیار رایج است که گواهی HACCP داشته باشند.
HACCP چیست؟ ایزو 22000 ؟
گواهینامه HACCP یا سیستم ایمنی مواد غذایی، یک سیستم مدیریتی اثبات شده است که در آن ایمنی مواد غذایی از طریق تجزیه و تحلیل و کنترل خطرات بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی در تولید، تهیه، جابجایی، ساخت، توزیع، تهیه و مصرف مواد خام مورد بررسی قرار می گیرد. از محصولات غذایی با استفاده از روشهای HACCP، میتوانید ایمنی غذا از مزرعه به چنگال را به طور موثر و کارآمد تضمین کنید.
علامت HACCP نه تنها خطرات احتمالی را به حداقل می رساند، بلکه به مشتریان شما نشان می دهد که شرکت شما دارای بالاترین استانداردهای ایمنی مواد غذایی است.
هدف HACCP چیست؟ چرا گواهی HACCP بگیریم؟
هدف گواهینامه های HACCP شناسایی سیستماتیک عواملی است که ممکن است خطرات بالقوه ای را برای سلامتی مصرف کنندگان ایجاد کند.
ایمنی بیشتر مواد غذایی گواهی HACCP تنها در چند مرحله با نوین سرت
متخصصان ما اینجا هستند تا از شما در اتخاذ و اجرای یک چارچوب موثر HACCP حمایت کنند. صدور گواهینامه HACCP این پنج مرحله را به همراه دارد:
- پیش حسابرسی (اختیاری)
- ممیزی گواهینامه
- صدور گواهی و درج در پایگاه اینترنتی
- ممیزی نظارت سالانه
- صدور مجدد گواهی پس از سه سال
ارزش گواهینامه HACCP
از آنجایی که به یک برنامه مدیریت ایمنی مواد غذایی قوی نیاز دارد، گواهی HACCP شما را برای بازرسی ها و ممیزی های ایمنی مواد غذایی آماده می کند. HACCP همچنین به فرآیندهای جمعآوری و گزارش دهی مؤثر نیاز دارد، که میتواند در صورت نیاز به صورت قانونی به دفاع از شما و کسب و کارتان بپردازد و اطلاعاتی را برای بهبود مدیریت زنجیره تأمین، دقت موجودی و کنترل هزینه ارائه دهد.
در صورت لزوم، گواهی HACCP به شما امکان دسترسی به بازار را می دهد. همچنین گواهی HACCP شما را به عنوان یک برند معتبر معرفی می کند. HACCP به شما کمک می کند تا ایمنی قابل اعتماد محصولات خود را حفظ کرده و اثبات کنید، خطرات فشار منفی ناشی از نقص ایمنی و افزایش اعتماد مصرف کننده را تا حد زیادی کاهش می دهد. گواهی HACCP نه تنها به مقامات اطمینان می دهد که شما الزامات ایمنی مواد غذایی را برآورده می کنید، بلکه اعتماد مشتریان خود را نیز در این زمینه جلب میکنید.
اصول و اخذ گواهی HACCP
اصول اخذ HACCP در همه جا یکسان است. در هر کجا که هستید، نوین سرت می تواند به شما در ارزیابی فرآیندهای تولید مواد غذایی، رفع هرگونه ناسازگاری شناسایی شده و دریافت گواهی HACCP کمک کند.
چه در زمینه کشاورزی، تولید مواد غذایی، بسته بندی، توزیع، خرده فروشی یا خدمات غذایی فعالیت کنید، این هفت اصل HACCP اعمال می شود:
- تجزیه و تحلیل خطرات پیش رو: شناسایی خطرات بیولوژیکی، شیمیایی یا فیزیکی که در صورت عدم کنترل باعث بیماری یا آسیب می شود.
- تعیین نقاط کنترل بحرانی (CCP) : شناسایی روشی که در آن کنترل می تواند از خطر ایمنی مواد غذایی جلوگیری، حذف یا به سطوح قابل قبول کاهش دهد.
- تعیین محدودیت های بحرانی: تعیین و شناسایی حداکثر یا حداقل مقداری را که یک پارامتر (به عنوان مثال، دما، زمان، ابعاد فیزیکی، حضور عوامل بیماری زا) باید کنترل شود تا از خطر ایمنی مواد غذایی جلوگیری، حذف یا کاهش یابد.
- ایجاد رویههای نظارتی: مشاهدات یا اندازهگیریهای برنامهریزیشده را برای تعیین و ثبت اینکه آیا یک خطر در CCP تحت کنترل است یا خیر.
- اقدامات اصلاحی: شناسایی اقداماتی را که باید انجام شود (از بین بردن علت، اطمینان از کنترل آینده، دور انداختن محصول).
- رویه نگهداری: اطمینان حاصل کنید که تمام اندازهگیریهای انجامشده در CCP و هرگونه اقدام اصلاحی مستند شده و سوابق برای تأیید نگهداری میشوند.
- تأیید: تأیید کنید که کنترل ها برای مدیریت خطرات احتمالی کافی هستند، اطمینان حاصل کنید که سیستم HACCP به درستی کار می کند، و برنامه را به طور دوره ای مورد ارزیابی مجدد قرار دهید.
با به کارگیری این اصول و ایجاد یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی که از الزامات دقیق ممیزی و اطمینان HACCP پیروی می کند، می توانید تعهد سازمان خود را به ایمنی مواد غذایی ثابت کنید و گواهینامه HACCP را از نوین سرت دریافت کنید.
چرا به گواهی HACCP نیاز دارید؟
با رعایت استانداردهای ایمنی مواد غذایی شناخته شده جهانی، به محصولات خود ارزش بیافزایید، به بازارهای جدید دسترسی داشته باشید و فرصت های تجاری خود را افزایش دهید.
قرار گرفتن در معرض خطراتی را که بر شهرت برند مرتبط با شکست ایمنی مواد غذایی که منجر به بیماری یا آسیب می شود، کاهش دهید.
با اصلاح عدم انطباق های شناسایی شده، قابلیت اطمینان ایمنی مواد غذایی را بهبود بخشید.
به طور مداوم کارایی فرآیندهای تولید و سیستم های مدیریتی خود را بهبود بخشید و در عین حال ایمنی مواد غذایی را تضمین کنید.
گواهی HACCP مکمل استانداردهای GFSI است که ایمنی و کیفیت محصولات شما را تایید می کند.
احتمالاً هیچ صنعت دیگری مانند صنایع غذایی وجود ندارد که استانداردهای بهداشتی در آن نقش اساسی داشته باشد. صرف نظر از اینکه شرکت شما غذا تولید می کند، پردازش می کند یا آن را حمل و نقل می کند وجود ایمنی آن مواد غذایی همیشه در کسب و کار روزانه شما اولویت دارد.
مزایای HACCP
رویههای مبتنی بر HACCP یک سیستم مقرونبهصرفه برای کنترل ایمنی مواد غذایی، از مواد اولیه تا تولید، ذخیرهسازی و توزیع تا فروش و خدمات به مصرفکننده نهایی، به کسبوکارها ارائه میکنند. رویکرد پیشگیرانه رویه های مبتنی بر HACCP نه تنها مدیریت ایمنی مواد غذایی را بهبود می بخشد، بلکه سایر سیستم های مدیریت کیفیت را نیز تکمیل می کند. مزایای اصلی روش های مبتنی بر HACCP عبارتند از:
- در دراز مدت پول کسب و کار شما را ذخیره می کند
- از مسموم کردن مشتریان خود جلوگیری می کند
- استانداردهای ایمنی مواد غذایی افزایش می یابد
- تضمین می کند که شما مطابق با قانون و استاندارد مربوطه پیش می روید
- استانداردهای کیفیت غذا افزایش می یابد
- خط تولید شما را برای تولید غذای ایمن سازماندهی می کند
- کارکنان خود را سازماندهی می کند تا کار تیمی و کارایی را ارتقا دهد
چرا گواهینامه های HACCP مهم هستند؟
گواهینامه های HACCP مهم هستند زیرا می توانند نشان دهند که فرد یا سازمان دارای نشان، فرآیند سیستم ایمنی مواد غذایی را به خوبی درک کرده است. این فرآیند کمک میکند تا هر چیزی که ممکن است در ایمنی مواد غذایی مشکل ایجاد کند را مشخص کند و به یک کسبوکار اجازه میدهد تا روشهایی برای جلوگیری از بروز خطرات غذایی طراحی کند. همچنین می تواند با حفظ رضایت مشتری و اجتناب از مسائل و مشکلات ایمنی مواد غذایی، از اعتبار یک شرکت محافظت کند.
بخشهایی از آموزش HACCP گاهی اوقات برای پستهای مدیریتی در مراکزی مانند رستورانها و سوپرمارکتها الزامی است، به خصوص اگر این مشاغل با محصولاتی مانند آبمیوه، گوشت یا غذاهای دریایی سروکار دارند. بخش هایی از آموزش که ممکن است یک نیاز باشد شامل تجزیه و تحلیل خطر و آموزش کنترل بحرانی است.
چه کسی باید گواهی HACCP داشته باشد؟
افراد و شرکت هایی که در هر جنبه ای از زنجیره تامین مواد غذایی کار می کنند نیاز به این گواهی دارند. اینگونه است که تولیدکنندگان و تامین کنندگان مواد غذایی می توانند اطمینان داشته باشند که محصولاتشان با خیال راحت به بازار خرده فروشی می رسد.
گواهی HACCP برای تمامی شرکت های تولیدی در بخش های غذا و نوشیدنی در کل زنجیره تولید مناسب است. اجرای HACCP در بسیاری از کشور ها امری اجباری شناخته می شود، اما سایر کشورها تاکید فزاینده ای بر صدور گواهینامه دارند و بنابراین گواهی HACCP برای همه سازمان ها ارزشمند است. گواهی HACCP به شما کمک می کند تا با چالش های فعلی در زمینه ایمنی مواد غذایی روبرو شوید.
چرا نوین سرت را باید برای گواهی HACCP انتخاب کرد؟.
نوین سرت گواهی HACCP را برای حمایت از مشاغل تولید،. توزیع و خدمات غذا، محافظت از شهرت برند، کاهش خطر و ترویج محصولات غذایی ایمن ارائه می دهد.
تیم ما با سالها تجربه در زنجیره تامین صنایع غذایی آماده ارائه راه حل های با کیفیت کامل به کسب و کار شما است.
کارشناسان ما در صنایع غذایی و کشاورزی تخصص کافی دارند. و با ساختاری که برای تسهیل و تسریع فرآیندهای پیچیده صدور گواهی نامه طراحی شده است شما را در هر مرحله پشتیبانی می کنند.
نوین سرت با ممیزان با تجربه و مورد تایید. خود برای طرحهای متعدد در همه حوزههای ایمنی، کیفیت و پایداری مواد غذایی در خدمت شماست.
انطباق جامع جهانی ثبات حسابرسی را تضمین می کند.
حسابرسان ما دانش عمیقی در مورد ایمنی مواد غذایی همراه با رویکردی بین رشته ای دارند. و آموزش های سالانه فشرده را به منظور پیشرو بودن در این زمینه انجام می دهند. این بدان معنی است که ما می توانیم امکان ممیزی را ارائه دهیم که چندین استاندارد مختلف را پوشش می دهد.
جمع بندی
HACCP یک الزام جهانی ایمنی غذا برای ارزیابی،. کاهش و کنترل خطرات ایمنی مواد غذایی در سراسر طیف تولید مواد غذایی است.
HACCP وضعیت یک سیستم را بررسی، ارزیابی و سپس گزارش می دهد. که شامل کفایت ها و کاستی ها می شود.
صدور گواهینامه HACCP یک متخصص ایمنی مواد غذایی را قادر می سازد تا سیستم ها را حسابرسی کرده. و آنها را از نظر اثربخشی ارزیابی کند.
با دریافت گواهینامه HACCP خود از نوین سرت یک مزیت رقابتی تعیین کننده. به دست خواهید آورد. به کمک نوین سرت مشتریان و شرکای شما در سرتاسر جهان تعهد مستند شما را برای رعایت بالاترین استانداردهای نظارتی بهداشت و ایمنی مواد غذایی در کسب و کارتان را تشخیص خواهند داد. این بهبود پایدار در ایمنی مواد غذایی شما اعتماد مصرف کنندگان را به شرکت شما تقویت می کند. کارشناسان ما فرآیندهای تولید و کاهش بدهیها را بهینه سازی مینمایند.
و همچنین هزینههای غیرضروری به شما کمک میکنند. تا خطرات را در مراحل اولیه شناسایی نماییدوبا ارزیابی به حداقل ممکن برسانید. مهمتر از همه، ما به شما اطمینان می دهیم. که تعهدات قانونی خود را به عنوان یک شرکت فرآوری مواد غذایی انجام دهید.
کارشناسان ما اینجا هستند تا به شما کمک کنند. تا به طور مداوم الزامات علامت HACCP را اجرا و پیاده سازی کنید. متخصصان ما برای پشتیبانی از شما در هر مرحله از فرآیند صدور و اخذ گواهی HACCP در دسترس شما می باشند. همین حالا از تجربه دیرینه ما در صدور گواهینامه صنایع غذایی استفاده کنید.
مطالعه مطالب زیر برای شما مفید خواهد بود :
روش گواهینامه ایزو معتبر
اخذ گواهینامه CE معتبر
انواع گواهینامه HSE معتبر
مدلهای گواهینامه آموزشی معتبر
مشاوره رایگان گواهینامه
با ما در ارتباط باشید 44829133 44829531
One Response
گرفتن گواهی HACCP بهتر است ویا اخذ ایزو 22000 ؟